De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is woensdag een formeel onderzoek gestart naar Tesla. De organisatie voor verkeersveiligheid maakt zich zorgen over de games die te spelen zijn via het touchscreen in de auto's van dat merk.

Het is al langer mogelijk om games op het touchscreen te spelen, maar voorheen kon dit alleen als de auto stilstond. Tegenwoordig zijn de spellen echter ook te spelen wanneer de auto rijdt, ontdekte The New York Times.

Uit onderzoek van de NHTSA blijkt dat dit al mogelijk is sinds december vorig jaar. De organisatie maakt zich zorgen, omdat het spelen van games voor afleiding kan zorgen tijdens het rijden. Het touchscreen zit namelijk dusdanig dicht bij het stuur dat de bestuurder er gebruik van kan maken.

Hoewel je eerst met een druk op het touchscreen moet aangeven dat je een passagier bent, kan volgens de organisatie niet gegarandeerd worden dat het niet de bestuurder is die de games speelt.

De NHTSA gaat onder meer onderzoeken hoe de functie precies werkt en hoe vaak deze door Tesla-eigenaren wordt gebruikt. De autofabrikant heeft nog niet op het nieuws van de NHTSA gereageerd.