Apple heeft tegen toeleveranciers gezegd minder onderdelen van de iPhone 13 nodig te hebben, schrijft persbureau Bloomberg. Dat komt doordat er minder vraag naar de telefoon zou zijn.

Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat Apple kampt met een tegenvallende vraag van de in september uitgebrachte iPhone 13. Het bedrijf stelde de productie van het toestel dit jaar al met tien miljoen stuks naar beneden bij wegens het gebrek aan onderdelen. Mogelijk hoeven de resterende 90 miljoen telefoons dit jaar ook niet allemaal gemaakt te worden vanwege de tegenvallende vraag.

Eerder schroefde Apple de productie van de iPad nog noodgedwongen terug om zo meer onderdelen over te houden voor de productie van de iPhone 13. Dat was omdat het bedrijf eerder dit jaar hard werd geraakt door een wereldwijd chiptekort.

Van dat tekort hebben veel techbedrijven last. Zo zijn er een jaar na het uitbrengen van de Xbox Series X en de PlayStation 5 nog steeds zeer weinig exemplaren op voorraad. Ook de nieuwe Nintendo Switch OLED is daardoor minder goed verkrijgbaar.

Overigens verwachten analisten dat Apple in de laatste drie maanden van 2021 alsnog verkooprecords zal breken, maar dat de omzet niet zo hoog zal uitvallen als eerder werd gedacht.