Twitter en Instagram hebben de strijdbijl begraven. Na negen jaar zijn er weer voorbeeldafbeeldingen te zien als iemand een Instagram-link op Twitter deelt. Dat hebben Twitter en Instagram woensdagavond bekendgemaakt.

Vanaf 2012 kregen Twitter-gebruikers geen voorbeeld van een Instagram-foto meer te zien. Instagram had die functie destijds zelf uitgeschakeld, nadat het bedrijf was overgenomen door Facebook (inmiddels Meta).

De functie komt nu terug. "Als je je recentste Instagram-bericht ook op je Twitter-tijdlijn wil delen, heb je geluk", schrijft Twitter. "Als je een link naar een Instagram-post in een tweet zet, wordt die met een kaartje en een preview getoond."

De komende tijd wordt de functie voor iedereen ingeschakeld. Dit betekent dat het mogelijk nog niet direct voor alle gebruikers werkt.

Volgens Instagram-oprichter en voormalig directeur Kevin Systrom was het zijn idee om de voorbeeldafbeeldingen op Twitter uit te zetten. Hij wilde ervoor zorgen dat de plaatjes alleen op Instagram bekeken konden worden en hoopte zo meer gebruikers te trekken.

Later trok Twitter rechten van Instagram in. Zo verwijderde het sociale medium de functie waarmee gebruikers op Twitter mensen konden opzoeken die ze al volgden op Instagram.