Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn bedrijf een nieuwe naam gegeven: Meta. Dit is vanwege de toekomstblik op virtual reality, aldus Zuckerberg. De naamswijziging komt vlak na de wekenlange negatieve publiciteit op basis van uitgelekte documenten.

Sceptici wijzen erop dat Zuckerberg met de naamswijziging de aandacht wil afleiden van de Facebook Files. Dit zijn uitgelekte documenten die onhulden dat het bedrijf waarschuwingen in de wind slaat over de schade die het platform wereldwijd aanricht.

Volgens Zuckerberg staat Meta voor de aankomende metaversie van het bedrijf. Daarin wil hij een miljard mensen met elkaar verbinden. Die metaversie is een wereld in virtual reality waar sociale media, spellen en webwinkels samenkomen, zodat gebruikers die wereld niet meer hoeven te verlaten.

Facebook slaat volgens hem niet meer op alle werkzaamheden van het bedrijf, waar onder andere Instagram en WhatsApp onder vallen. "In ons DNA zijn we een bedrijf dat technologie bouwt om mensen met elkaar te verbinden", zegt Zuckerberg. De socialemedia-app blijft wel gewoon Facebook heten.

Mark Zuckerberg onthult naam voor moederbedrijf Facebook
54
Mark Zuckerberg onthult naam voor moederbedrijf Facebook