Een Zuid-Koreaanse internetprovider eist dat Netflix betaalt voor de groei van het dataverkeer als gevolg van populaire series als Squid Game. De streamingdienst voelt daar echter weinig voor, meldt persbureau Bloomberg maandag.

Vanwege de toenemende populariteit van streamingplatforms kijken meer mensen vaker naar series via internet. Dat leidt tot extra dataverbruik. Het Zuid-Koreaanse bedrijf SK Broadband klaagt Netflix aan en wil een vergoeding voor het gebruik van zijn netwerk.

Het bedrijf vindt dat Netflix alleen al voor vorig jaar 27,2 miljard won (20 miljoen euro) moet betalen. Dat zou neerkomen op 6 procent van de omzet van het telecombedrijf.

Netflix-topman Dean Garfield zegt tegen Bloomberg dat zulke betalingen voor netwerkgebruik leiden tot een "oneerlijke, concurrentiebeperkende omgeving" waarin providers bedrijven kunnen laten betalen voor wat ze maar willen.

Netflix betaalt overigens een vergoeding op de Amerikaanse thuismarkt, maar nergens anders. Het bedrijf vreest dat andere landen ook om dergelijke betalingen zullen gaan vragen.