Fornite-maker Epic Games is tegen uitstel van de doorvoering van het nieuwe App Store-beleid, zegt het bedrijf vrijdag. Apple heeft vorige week in een verklaring geschreven dat het opvolgen van het rechtelijk bevel "schadelijk is voor het bedrijf en zijn klanten". Epic is het daar niet mee eens.

De rechter oordeelde vorige maand dat Apple ontwikkelaars meer mogelijkheden moet geven bij aankopen buiten de App Store om. Het techbedrijf is het niet met de uitspraak eens en zei eerder deze maand in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Apple moet appontwikkelaars vanaf 9 december toestaan hun eigen betaalsystemen te gebruiken. Vorige week heeft het bedrijf de rechter om uitstel gevraagd, omdat het hoger beroep een jaar kan duren.

"Het gevraagde uitstel stelt Apple in staat consumenten en de App Store te beschermen, terwijl het bedrijf de complexe en snel veranderende juridische, technologische en economische problemen aanpakt", zegt Apple.

Epic Games vindt echter dat het techbedrijf eerst moet aantonen dat het "onherstelbare schade" gaat ondervinden wanneer het nieuwe beleid ingaat tijdens het hoger beroep. De spelontwikkelaar betwijfelt of Apple financiële schade gaat lijden door het rechtelijk bevel, omdat het bedrijf in september positief reageerde op de uitspraak en niet gelijk om uitstel heeft gevraagd.

"De geschiedenis leert dat Apple bij afwezigheid van een rechtelijk bevel geen veranderingen gaat doorvoeren", aldus Epic Games.

Apple heeft nog niet gereageerd op het commentaar van Epic. De hoorzitting over het verzoek van Apple vindt op 9 november plaats.