T-Mobile heeft als eerste Nederlandse provider bekendgemaakt dat het de nieuwe Apple Watch met 4G gaat ondersteunen. Klanten zullen vanaf 5 november 5 euro per maand moeten betalen voor de zogenoemde multisimoptie.

Onlangs presenteerde Apple de nieuwe Apple Watch Series 7. Kort na de verschijning van dit nieuwe horloge maakte KPN bekend een internetabonnement voor het apparaat aan te gaan bieden. Smartwatches met deze functies bestonden al langer, maar waren nog nooit op de Nederlandse markt verschenen.

Met multisim kan het horloge met mobiel internet verbinden, zonder dat een iPhone met het apparaat verbonden hoeft te zijn. De Apple Watch en de iPhone delen vervolgens hetzelfde telefoonnummer, doordat een digitale kopie van de iPhone-simkaart wordt ingeladen op de Apple Watch. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens het hardlopen; wanneer je als gebruiker je iPhone thuis wil laten, maar toch bereikbaar wil blijven.

T-Mobile liet snel na de verschijning van de nieuwe Apple Watch al weten dat het bedrijf ondersteuning voor e-sim wilde bieden, maar het bleef onbekend per wanneer.

Nu maakt de provider bekend dat de nieuwe horloges vanaf 29 oktober te bestellen zijn, waarna ze vanaf 5 november worden geleverd. De kosten die de provider rekent voor het abonnement, komen boven op de prijs die klanten nu al betalen voor hun abonnement voor mobiel internet, bellen en sms'en.