Apple gaat vanaf november nieuwe Beats Fit Pro-oordopjes verkopen, schrijft techwebsite 9to5Mac maandag op basis van interne bronnen. De oortjes zouden onder andere geschikt zijn voor Android-toestellen en ruisonderdrukking bevatten.

De Beats Fit Pro-oordopjes hebben een totale batterijduur van dertig uur, als je de volledig opgeladen oplaadcase meetelt. De oordopjes zelf kunnen zeven uur mee. De oortjes werken via bluetooth en zouden een bereik hebben van 100 meter. Hoe de ruisonderdrukking precies werkt, is nog niet duidelijk.

Volgens 9to5Mac werken de Beats Fit Pro-dopjes ook met de Fast Pair-functie van Android, waarmee de gebruiker gemakkelijk bluetoothapparaten kan koppelen. De bediening van de oortjes kan worden aangepast via de Beats-app. Verder verschijnen de oordopjes in de kleuren grijs, zwart, wit en paars.

Apple heeft de oordopjes zelf nog niet aangekondigd. Ook is er nog geen prijs bekend. 9to5Mac vermoedt dat de Beats Fit Pro-oortjes vanaf begin november verkrijgbaar zijn.

Nieuwe versie AirPods hebben nieuw ontwerp

Maandag presenteerde Apple een nieuwe versie van de AirPods-oordoppen. Het nieuwe ontwerp heeft dunnere steeltjes en een verbeterde aanraakinterface. Ook werken de dopjes met ruimtelijke audio, waardoor het lijkt alsof je in een 3D-studio zit te luisteren.

De nieuwe AirPods hebben een batterijduur van zes uur, plus dertig uur via het batterijdoosje. Ze kosten 199 euro, 80 euro minder dan de AirPods Pro.