Facebook gaat een aantal online discussieplatforms binnen het bedrijf afschermen voor groepen werknemers. Het bedrijf zou dat doen om mogelijke toekomstige lekken door medewerkers te voorkomen, schrijft The New York Times.

Volgens de krant gaat het om groepen waarin door werknemers wordt gediscussieerd over "veiligheid op Facebook en het beschermen van verkiezingen". Door de beperkingen heeft nu nog maar een bepaalde groep werknemers toegang tot de interne discussiegroepen.

De maatregel van Facebook komt kort nadat ex-werknemer Frances Haugen een aantal onthullingen deed over Facebook. Aan de hand van interne gegevens lekte ze dat Facebook systematisch het maken van winst boven veiligheid zou stellen. Het techbedrijf kwam vervolgens onder vuur te liggen, maar ontkende de beschuldigingen.

"Lekken verminderen de effectiviteit, de efficiëntie en het moreel van de teams die elke dag werken om de uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met het exploiteren van een platform voor miljarden mensen", zei Facebook in een verklaring. Volgens het bedrijf kunnen lekken leiden tot onveiligheid van werknemers en kan er misinformatie door worden verspreid.

Tegenover The Verge meldt Facebook dat de nieuwe maatregelen niet direct te verbinden zijn aan de onthullingen van Haugen. Volgens het bedrijf waren er al maanden plannen om medewerkers minder toegang te geven tot de discussiegroepen.