Ongeveer 58 procent van de Nederlandse gezinnen heeft een abonnement op Netflix, zo blijkt uit eigen onderzoek van Telecompaper, dat maandag is gepubliceerd. Ook bij andere streamingdiensten, zoals Disney+, Videoland en Amazon Prime Video, zijn huishoudens met kinderen grote afnemers.

Volgens het marktonderzoekbureau nemen huishoudens met kinderen vaker een abonnement op een grote streamingdienst (58 procent) dan andere huishoudens (42 procent).

Dit is ook het geval bij het Nederlandse Videoland. Ongeveer 20 procent van de Nederlandse gezinnen heeft een abonnement op Videoland, terwijl 15 procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement heeft op de dienst van RTL.

Ook schrijft Telecompaper dat het marktaandeel van Amazon Prime Video in het tweede kwartaal van 2021 hard is gegroeid, van 3 procent naar 8 procent.

De dienst heeft de groei vooral te danken aan huishoudens die al abonnementen hebben op andere streamingdiensten. Zo blijkt dat 85 procent van de huishoudens die Amazon Prime Video hebben, ook een abonnement op Netflix hebben. Daarnaast biedt Amazon in zijn Prime-abonnement ook andere voordelen aan, zoals gratis verzending van producten van de webshop.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 17 procent van de Disney+-klanten de dienst gebruikt om programma's en films voor kinderen te kijken. Dat is een hoger percentage dan bij Netflix en Videoland (beide 5 procent) en Ziggo Movies & Series (ongeveer 7 procent).