Rockstar Games heeft vrijdag remasters van drie Grand Theft Auto-spellen aangekondigd. De gameontwikkelaar wil daarmee de twintigste verjaardag van Grand Theft Auto III vieren, laat het bedrijf weten op zijn website.

Rockstar Games brengt de games hoogstwaarschijnlijk als bundel uit. De trilogie bestaat uit remakes van Grand Theft Auto III uit 2001, Grand Theft Auto: Vice City uit 2003 en Grand Theft Auto: San Andreas uit 2004. De games worden op het gebied van graphics en gameplay verbeterd.

De gameontwikkelaar meldt niet wanneer de bundel precies uitkomt, maar spreekt wel over "eind dit jaar". De games worden uitgebracht voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X en S, Nintendo Switch en pc.

Rockstar Games verwijdert de huidige versies van de games volgende week uit de digitale winkels. De gameontwikkelaar zegt de komende tijd meer details over de remakes bekend te maken.

Verbetering: In het originele bericht stond dat Rockstar Games remakes van de eerste drie Grand Theft Auto-spellen heeft aangekondigd. Het gaat echter om remasters, niet om remakes. Daarom is het bericht aangepast.