Nintendo ontkent woensdag op Twitter dat het werkt aan een Switch-model met 4K-ondersteuning. De geruchten dat de Japanse fabrikant zo'n model in de toekomst wil uitbrengen, gaan al langer rond.

Persbureau Bloomberg meldde woensdag dat elf gamebedrijven in het bezit zouden zijn van een zogenoemde 4K-ontwikkelkit voor de Nintendo Switch. Het zou gaan om bedrijven over de hele wereld, van kleine studio's tot grote uitgevers.

De Japanse fabrikant schrijft op Twitter dat het nieuwsbericht "ten onrechte beweert dat Nintendo tools levert om gameontwikkeling voor een Nintendo Switch met 4K-ondersteuning te stimuleren". Los daarvan zegt het bedrijf dat het geen plannen heeft voor een nieuw Switch-model, met uitzondering van de nieuwe variant die volgende week uitkomt.

Nintendo brengt dan een nieuwe versie van de Switch uit: de Nintendo Switch OLED. Deze krijgt een oledscherm van 7 inch groot, wat bijdraagt aan een betere beeld- en kleurkwaliteit. De console komt op 8 oktober uit en gaat ongeveer 350 dollar (omgerekend 296 euro) kosten.