Virgin Galactic heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toestemming gekregen om weer vluchten naar de rand van de ruimte te maken, meldt het ruimtevaartbedrijf woensdag. Dat was tijdelijk niet toegestaan vanwege een lopend onderzoek naar een eerdere testvlucht.

Virgin Galactic is het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson. Hij maakte in juli een vlucht naar de ruimte. Hij vloog in een raket naar de rand van de ruimte om vervolgens weer op aarde te landen.

Het ruimtevaartuig zou tijdens het opstijgen zijn afgeweken van het oorspronkelijke plan en minder steil hebben gevlogen dan de bedoeling was. De piloten zouden gele waarschuwingslampjes hebben gezien, maar daar niets mee hebben gedaan. De FAA kondigde daarop een onderzoek naar de vlucht aan.

Dat onderzoek is inmiddels afgerond. Virgin Galactic moet van de FAA voortaan uitgebreidere berekeningen maken. Ook moet het bedrijf aanvullende stappen in het vluchtproces nemen en ervoor zorgen dat deze tijdig aan de FAA worden gemeld.

Virgin Galactic meldde eerder al in een verklaring dat de crew nooit in gevaar is geweest. Volgens het bedrijf was de wijziging van het traject te wijten aan hevige wind.

Waarom ruimtetoerisme meer is dan spierballentaal van miljardairs
179
Waarom ruimtetoerisme meer is dan spierballentaal van miljardairs