YouTube heeft twee kanalen van de Duitse versie van het Russische staatsmedium RT van zijn platform verwijderd. Volgens de videodienst overtraden de kanalen de regels met betrekking tot het verspreiden van misinformatie over het coronavirus. De hoofdredacteur van het in Moskou gevestigde RT spreekt op Twitter van een "mediaoorlog".

Volgens YouTube was RT er al eerder op gewezen dat de regels werden overtreden. Daarom mocht een van de kanalen voor een bepaalde tijd geen video's meer uploaden. Via een ander YouTube-kanaal deed RT dat alsnog, waarop beide offline zijn gehaald.

RT wil al langere tijd uitbreiden in Duitsland. Een Duitstalig televisieprogramma zou in de maak zijn, maar vooralsnog ontbreekt het aan een licentie om in Duitsland te mogen uitzenden. Het is daarom gebonden aan het internet. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel had het YouTube-account van de Duitse RT meer dan 600.000 abonnees.

In het Westen wordt RT gezien als een propagandamiddel van het Kremlin. Het medium wordt beschuldigd van het verspreiden van complottheorieën en desinformatie ten behoeve van de Russische staat.