Twitter maakt de functie waarmee gebruikers om donaties kunnen vragen voor iedereen beschikbaar, meldt het bedrijf. Ook kan voortaan met cryptovaluta zoals bitcoin worden betaald.

Voor een beperkt aantal gebruikers was de functie al sinds mei beschikbaar. Op profielen van mensen die de fooienpot hebben ingeschakeld, staat op het profiel naast de volgknop een bankbiljet. Daarmee kunnen mensen direct een donatie sturen via een gekoppeld betaalplatform.

Nu wordt de functie gefaseerd uitgebracht voor alle gebruikers. Dat gebeurt eerst op iOS, maar in de komende weken komen ook Android-gebruikers aan de beurt.

Gebruikers kunnen verschillende betaaldiensten waarmee mensen geld kunnen doneren aan hun profiel toevoegen. Daaronder vallen Bandcamp, Geld App, Patreon, GoFundMe en Venmo. Gebruikers moeten wel achttien jaar of ouder zijn om de functie in te kunnen schakelen.

Voor het eerst is het ook mogelijk om cryptovaluta te doneren. Gebruikers kunnen een bitcoinadres aan hun account toevoegen en anderen kunnen dat kopiëren en in een bitcoinportemonnee plakken om van daaruit een betaling te sturen.