Videobelplatform Discord test een nieuwe functie waarmee gebruikers YouTube-filmpjes kunnen kijken en beluisteren in groepen, schrijft The Verge. De integratie zou voortkomen uit een samenwerking met YouTube zelf en verschijnt enkele weken nadat twee muziekbots van Discord moesten verdwijnen.

De functie is vooralsnog te gebruiken door een klein aantal Discord-gebruikers en lijkt op de Discord-bots Groovy en Rythm, die in de afgelopen weken onder dwang van YouTube van Discord moesten verdwijnen. Dat moest omdat de bots zouden sleutelen aan de dienst en werden gebruikt voor commerciële doeleinden.

De nieuwe functie, die Watch Together heet, gaat nagenoeg hetzelfde doen als de bots en wordt eind oktober uitgerold naar alle gebruikers.

Gebruikers kunnen de functie aanklikken en daarmee YouTube-filmpjes in een afspeellijst slepen. Alle leden van de groep kunnen vervolgens naar de filmpjes kijken. Tussen de filmpjes door worden advertenties getoond, benadrukt Discord.

De oude Discord-bots zorgden er ook voor dat gebruikers samen naar YouTube-filmpjes konden kijken. Ze konden worden toegevoegd aan een Discord-server, een afgeschermde groep binnen de dienst waarin gebruikers met elkaar konden communiceren, maar waren niet ontwikkeld door YouTube.