Apple blijft het populaire online spel Fortnite uit de App Store weren tot het slepende juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle mogelijkheden tot beroep zijn uitgeput. Dat heeft Apple aan de ontwikkelaar laten weten. Volgens Epic-topman Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar duren.

Het conflict tussen Apple en Epic Games ontstond in augustus vorig jaar. Omdat Epic de commissie van 30 procent in de App Store te hoog vond, besloot de ontwikkelaar een eigen betaalsysteem in het schietspel te zetten om die te omzeilen.

Dat was tegen de regels van Apple, waarna Fortnite uit de App Store werd gehaald. Epic beschuldigde Apple vervolgens van monopolistisch gedrag en vroeg de rechter om een oordeel.

De rechter oordeelde onlangs dat Apple ontwikkelaars meer mogelijkheden moet bieden voor aankopen buiten de App Store om, maar zei ook dat het bedrijf zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal monopolistisch gedrag.

Epic is in hoger beroep gegaan. De ontwikkelaar heeft ondertussen een verzoek ingediend om Fortnite weer in de App Store te krijgen, maar daar voelt Apple dus niets voor.