Apple zou werken aan nieuwe gezondheidsgerelateerde functies voor zijn smartwatch, waaronder een tool om aan te geven wanneer de bloeddruk van de drager van het horloge stijgt. Ook zou de techgigant een thermometerfunctie willen inbouwen om te helpen bij vruchtbaarheidsplanning, meldt The Wall Street Journal woensdag.

De vruchtbaarheidsfunctie zou volgend jaar al beschikbaar kunnen zijn, samen met de verbetering van de hartslagmonitor en een upgrade om slaappatronen bij te houden. Dat zeggen bronnen tegen de krant.

De zevende generatie van de smartwatch van Apple wordt naar verwachting de komende weken uitgebracht. De meeste gezondheidsgerelateerde verbeteringen zullen pas vanaf volgend jaar beschikbaar zijn.

Na volgend jaar wil Apple zijn smartwatch mogelijk ook in staat stellen slaapapneu te detecteren en hulp te bieden wanneer het horloge een laag zuurstofgehalte in het bloed van de drager detecteert.

Mogelijk kan de smartwatch ooit ook diabetes signaleren, zo zou in documenten staan. Maar het kan ook dat bepaalde functies nooit worden uitgerold of dat de timing van de plannen wijzigt.

Vorig jaar waren smartwatches goed voor een omzet van bijna 13 miljard dollar (bijna 11 miljard euro). Daarmee had Apple 65 procent van de wereldwijde smartwatchmarkt in handen, schat onderzoeksbureau Strategy Analytics in de krant.