De kermis in het Brabantse Budel had de afgelopen dagen wel een heel bijzondere attractie. De politie was met een vrachtwagen aanwezig waarin kermisgangers met een VR-bril naar de plek werden gebracht waar Wies Hensen in 1989 dood werd aangetroffen. Het leverde de politie "zeer interessante" tips op.

De 32-jarige vrouw uit Budel verdween op 29 augustus 1989 nadat ze op de kermis in haar woonplaats was geweest. Ze werd een dag later dood gevonden. De dader is nooit gevonden.

Vorige week startte de politie een grote publiciteitscampagne over de zaak. "De afgelopen vier dagen stonden we met het Mobiel Media Lab bij de kermis in Budel, waar Wies 32 jaar geleden verdween. Bezoekers konden hier het plaats delict, de plek waar Wies Hensen gevonden is, door een virtualrealitybril bekijken", aldus de politie.

Het mobiele lab werd door honderden mensen bezocht. Er kwamen bijna honderd tips binnen.

Het coldcaseteam gaat de tips de komende tijd natrekken. "Het is nog te vroeg om hier definitieve conclusies aan te verbinden, maar we kunnen wel aangeven dat er enkele tips bij zitten die we als 'zeer interessant' kwalificeren", aldus de politie.