Webwinkelgigant Amazon investeert "fors" in een nieuwe dienst voor het livestreamen van audio, melden bronnen aan techwebsite Axios. De nieuwe audiodienst zou gelijkenissen vertonen met andere platformen voor het livestreamen van audio, zoals de populaire app Clubhouse en Twitter Spaces.

Amazon biedt al abonnementen op podcasts en muziek aan. Het bedrijf zou de audiodiensten via zijn slimme speaker Alexa willen uitbreiden, aldus de website. Gebruikers kunnen dan via hun Amazon-account live concerten en optredens bijwonen.

Amazon zou ook gesprekken voeren met grote muzieklabels over live evenementen met artiesten. Behalve voor muziek moet de dienst ook geschikt worden voor praatprogramma's van radiozenders en podcasts, zegt een ingewijde tegen Axios.

Eind vorig jaar nam Amazon al podcastmaker Wondery over om meer actief te worden in de audiosector. Er werd niet bekendgemaakt hoeveel geld met de deal gemoeid was, maar volgens zakenkrant The Wall Street Journal ging het om een deal ter waarde van meer dan 300 miljoen dollar (254 miljoen euro).