Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hackers stelen personeelsgegevens van 1.400 ambtenaren provincie Gelderland

Cybercriminelen hebben twee weken geleden de personeelsgegevens van ongeveer veertienhonderd ambtenaren van de provincie Gelderland gestolen. De provincie vermoedde dat al en het is na forensisch onderzoek bevestigd. Bij de provincie werken zo'n zestienhonderd mensen.
Door NU.nl/ANP

De hackers hebben allerlei data gestolen, waaronder dus de dossiers van de ambtenaren. Volgens de provincie is de inbraak uitgevoerd door "een buitenlandse groep hackers". Zij zouden niet doelgericht op zoek zijn geweest naar de dossiers. "Er zijn vooralsnog geen signalen dat er gegevens uit de personeelsdossiers in de openbaarheid zijn gekomen", zegt de provincie maandag tegen De Gelderlander.

Er wordt nog onderzocht of en welke gegevens in handen van derden zijn gekomen, aldus de provincie. Haar medewerkers zijn geïnformeerd. "Vooralsnog heeft de hack geen consequenties voor de veiligheid van andere digitale, provinciale werkzaamheden", meldt de provincie.

Een extern ICT-bedrijf uit Brabant dat de dossiers van de provinciemedewerkers bijhoudt, ontdekte de inbraak eerder deze maand. Na het dichten van het lek heeft de provincie aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft zij aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Gelderland werkt niet meer samen met het gehackte bedrijf.


Lees meer over:

CybercrimeTech

Aanbevolen artikelen