Elon Musk van SpaceX heeft vrijdag op Twitter uitgehaald naar zijn concurrent Jeff Bezos van Blue Origin. De twee ruimtevaartbedrijven hebben ruzie over het bouwen van een maanlander voor NASA.

"Bezos is met pensioen gegaan om een fulltimebaan na te streven in het indienen van rechtszaken tegen SpaceX", schrijft Musk op Twitter.

NASA besloot in april alleen SpaceX een contract aan te bieden voor het bouwen van haar maanlander. Blue Origin is het niet eens met die beslissing en stapte daarom eerder deze maand naar de rechter. SpaceX heeft het werk aan de maanlander daardoor moeten stilleggen.

NASA had in eerste instantie gezegd dat het twee bedrijven een contract zou aanbieden voor het bouwen van de maanlander. Toen bleek dat de ruimtevaartorganisatie minder geld van de overheid zou krijgen, besloot ze alleen in zee te gaan met SpaceX.

Het ruimtevaartbedrijf kreeg een contract van 2,9 miljard dollar (zo'n 2,4 miljard euro) om het zogenoemde Starship te ontwikkelen. Het herbruikbare raketsysteem van SpaceX moet niet alleen mensen en voorraden naar de maan brengen, maar uiteindelijk ook naar Mars.