Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Overheidswebsite voor het bestellen van gratis zelftesten is onbereikbaar

De website zelftestenbestellen.nl is sinds maandagmorgen slecht bereikbaar door drukte. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zegt dat het bezig is met het oplossen van het probleem.
Door NU.nl/ANP

Waarom de systemen de drukte van maandag niet aankonden, kan het ministerie niet zeggen. Vandaag zouden er geen nieuwe brieven met bestelcodes bezorgd moeten zijn, dus daar kan het niet aan liggen.

Misschien is er verwarring ontstaan bij mensen die eerder al hun brief kregen. Ze konden volgens het ministerie op dat moment al zelftesten bestellen, maar hebben dat misschien maandag massaal gedaan.

Hoe lang het duurt voor de website weer stabiel draait, kan een woordvoerster niet zeggen. Aan een oplossing wordt wel gewerkt. Voor zover bekend zijn in de rest van de bestelketen, bijvoorbeeld in de centra waar de pakketten verzonden worden, door de drukte van maandag geen problemen ontstaan.

De Rijksoverheid stuurt deze weken alle huishoudens een brief met daarin een code waarmee ze twee zelftesten kunnen bestellen. Demissionair minister-president Mark Rutte benadrukte eerder dat het vooral gezien moet worden als een bewustwordingscampagne. De hoop is dat mensen zonder coronaklachten vaker een test afnemen voordat ze bijvoorbeeld op hun werk of in hun vrije tijd contact hebben met grotere groepen anderen.

Het is de bedoeling dat begin september alle huishoudens hun bestelcode ontvangen hebben. De tests worden binnen tien dagen na bestelling verzonden.

Beeld uit video: Zo werkt de coronazelftest die nu in de apotheek te koop is1:24
Afspelen knop

Zo werkt de coronazelftest die nu in de apotheek te koop is

Zo werkt de coronazelftest die nu in de apotheek te koop is


Lees meer over:

Tech

Aanbevolen artikelen