Reddit verwacht in een nieuwe investeringsronde 700 miljoen dollar (zo'n 597 miljoen euro) op te halen. Daarmee wordt het bedrijf op papier meer dan 10 miljard dollar waard, schrijft de forumsite donderdag.

Reddit zegt het geld te willen gebruiken voor "strategische investeringen", met name internationaal. Daarbij moeten nieuwe manieren om de Reddit-gemeenschap te bereiken worden ontwikkeld en advertentiemogelijkheden worden versterkt. Daarmee komen er ook extra banen.

Onder meer de Amerikaanse financieel dienstverlener Fidelity Management en enkele eerdere geldschieters investeerden in deze ronde.

Reddit haalde eerder dit jaar in een investeringsronde ook al enkele honderden miljoenen dollars op en nam toen een financieel directeur aan. Ook breidde het platform al uit naar het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Andere landen zullen nog volgen.

Het online platform was in het afgelopen kwartaal voor het eerst goed voor meer dan 100 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten, aldus Reddit. Het internetforum wil ook nieuwe manieren ontwikkelen om gemeenschappen met elkaar te verbinden via video en audio.