Het commerciële ruimtebedrijf Deep Blue Aerospace heeft eind vorige maand een kleine raket kort na het opstijgen weer laten landen op een testterrein in China. Dat blijkt uit een video die het bedrijf maandag op sociale media heeft gedeeld.

Deep Blue Aerospace beschrijft de testvlucht als "de sprong van een sprinkhaan". De Nebula M-1-raket van het bedrijf werd naar een hoogte van bijna 10 meter gebracht en landde na enkele seconden weer op vrijwel dezelfde plek.

De sprong lijkt een verwijzing naar het bedrijf SpaceX, dat zijn prototype Grasshopper (sprinkhaan) noemde. Ook SpaceX liet aanvankelijk raketten dit soort kleine sprongen maken voor de daadwerkelijke missie.

De raket van Deep Blue Aerospace is met 7,3 meter een stuk minder lang dan de Grasshopper van SpaceX, die een lengte van 30 meter had.

Het Chinese bedrijf wil raketten ontwikkelen om kleine satellieten in een lage baan rond de aarde te brengen. Daarna moeten ze weer landen, zodat ze hergebruikt kunnen worden. Dat drukt de kosten van lanceringen enorm. Het bedrijf maakt voor zijn raket gebruik van een ge-3D-printe raketmotor.

Bekijk hier de 'sprong' van de Nebula M-1-raket
105
Bekijk hier de 'sprong' van de Nebula M-1-raket