Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
General Motors

General Motors klaagt Ford aan om naam handsfreefunctie

Autofabrikant General Motors (GM) heeft een rechtszaak aangespannen tegen branchegenoot Ford, schrijft persbureau Reuters zaterdag. Volgens het bedrijf lijkt de naam van Fords cruisecontrol BlueCruise te veel op GM's handsfreefunctie Super Cruise. Ook zou de naam te veel overeenkomen met die van Cruise, een dochterbedrijf van GM dat zelfrijdende auto's ontwikkelt.
Door NU.nl

In april heeft Ford de naam van zijn cruisecontrol Co-Pilot360 veranderd naar BlueCruise. GM is het niet eens met de keuze en heeft dit bij Ford aangekaart.

Doordat de gesprekken tussen de twee autofabrikanten vastliepen, is GM vrijdag naar de rechter in Californië gestapt, zegt het bedrijf.

GM wil dat de rechter Ford verbiedt om de naam BlueCruise te gebruiken. Daarnaast eist het een schadevergoeding. Hoeveel die gaat omvatten, is nog niet bekend.

Ford reageert kritisch op de aanklacht. Volgens het bedrijf is 'cruisecontrol' een veelgebruikte term en weten bestuurders wat het inhoudt. Daarom heeft het voor de naam BlueCruise gekozen, zegt Ford. GM gaat daar niet in mee. "Ford weet precies wat het doet. De beslissing om een nieuwe merknaam te gebruiken, die op SuperCruise en Cruise lijkt, gaat onvermijdelijk voor verwarring zorgen".

Sinds 2017 gebruikt GM de naam SuperCruise voor zijn cruisecontrolsysteem. Een jaar eerder kocht het bedrijf Cruise voor een onbekend bedrag.


Lees meer over:

General MotorsFordTech

Aanbevolen artikelen