Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Robots

Nieuw bedrijf van Alphabet wil robots bruikbaarder en goedkoper maken

Google-moederbedrijf Alphabet heeft een bedrijf opgericht dat software ontwikkelt waarmee industriële robots goedkoper, bruikbaarder en gebruiksvriendelijker moeten worden. Het bedrijf Intrinsic komt voort uit X, de experimentele tak van Alphabet.
Door NU.nl

Intrinsic-directeur Wendy Tan White schrijft in een blogbericht dat er de laatste jaren weinig is veranderd aan het proces om robots te leren hoe zij moeten werken. "Dat remt het potentieel van robots om ze bij meer bedrijven in te zetten."

Tan White meldt dat gespecialiseerde programmeurs honderden uren besteden aan het ontwikkelen van robots voor specifieke taken, zoals lassen of het lijmen van een elektronicabehuizing. "Maar veel taken, zoals stekkers insteken of snoeren verplaatsen, blijven onhaalbaar voor robots, omdat ze niet beschikken over de juiste software of sensoren om de fysieke omgeving te begrijpen."

Daar moet Intrinsic bij gaan helpen. Tot nu toe heeft het bedrijf vooral software getest die draait om onder meer herkenning, deep learning, simulatie en krachtbeheersing.

Uit de X-divisie van Alphabet ontstonden de afgelopen tien jaar verschillende projecten, zoals de ontwikkeling van bezorgdrones en internetballonnen. Veel projecten werden ook weer afgeblazen. Een van de geslaagdste projecten die vanuit X ontstonden was Waymo, een bedrijf dat zelfrijdende auto's maakt.


Lees meer over:

RobotsAlphabetTech

Aanbevolen artikelen