Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple

Nieuwe iPhone krijgt mogelijk scherm dat altijd aan kan staan

De iPhone die later dit jaar uitkomt, wordt volgens anonieme bronnen voorzien van een scherm dat altijd aan kan staan. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn wekelijkse Apple-nieuwsbrief.
Door NU.nl

Het scherm dat altijd aan staat, zou lijken op dat van de Apple Watch en schermen die al langer op verschillende Android-telefoons aanwezig zijn. Met zo'n scherm kunnen gebruikers de klok bekijken en notificaties bekijken.

Apple maakt daarom naar verwachting gebruik van een zogeheten LTPO-scherm, wat staat voor low temperature polycrystalline oxide. Deze schermen gaan efficiënt om met energie, zodat ze op lagere helderheid en met een lagere ververssnelheid aan kunnen blijven. Ook de Apple Watch maakt sinds de Series 5 gebruik van zulke schermen.

Volgens Bloomberg krijgt ten minste een van de nieuwe iPhones dit jaar zo'n scherm dat altijd aan staat. Ook zou het scherm ondersteuning krijgen voor een verversingssnelheid van 120 beelden per seconde.

Veel nieuwe Android-telefoons hebben al zulke schermen. Het zorgt er onder meer voor dat scrollen soepeler gaat en dat games op hogere snelheid en zonder haperingen werken.

Apple kondigt zijn nieuwe iPhones traditiegetrouw in september aan. Volgens geruchten behouden de telefoons het ontwerp van de huidige modellen, maar worden ze iets dikker vanwege nieuwe schermen en grotere accu's.


Lees meer over:

AppleIPhoneTech

Aanbevolen artikelen