Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Nintendo brengt Switch met oledscherm uit op 8 oktober

Nintendo heeft dinsdag een nieuwe versie van de Switch onthuld: de Nintendo Switch OLED. Deze krijgt een oledscherm van 7 inch groot, wat bijdraagt aan een betere beeld- en kleurkwaliteit. De console komt op 8 oktober uit en gaat ongeveer 350 dollar (omgerekend 296 euro) kosten.
Door NU.nl

Het oledscherm krijgt een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, net als de vorige Switch-modellen. De nieuwe Switch zal dezelfde interne hardware als zijn voorgangers bevatten.

Naast een beter scherm krijgt de Nintendo Switch OLED ook een betere geluidskwaliteit. Ook krijgt de console een standaard, die naar wens kan worden aangepast. De spelcomputer krijgt een opslagruimte van 64 GB. De huidige versie biedt 32 GB aan opslagruimte.

Het dockingstation bevat een ingebouwde LAN-poort, zodat de gedockte Switch via een kabel aan de router kan worden aangesloten. Bij het huidige model ontbreekt die.

De Switch OLED verschijnt in twee kleuren: wit en zwart. Bij de zwarte versie worden rode en blauwe Joy-Con-controllers geleverd. De witte console krijgt witte controllers meegeleverd.

Er gingen al langer geruchten rond over een nieuwe Switch met een beter scherm. In mei berichtte Bloomberg dat Nintendo deze in het najaar zou uitbrengen, wat nu blijkt te kloppen.

Beeld uit video: Nintendo kondigt nieuwe Nintendo Switch met oledscherm aan2:37
Afspelen knop

Nintendo kondigt nieuwe Nintendo Switch met oledscherm aan

Nintendo kondigt nieuwe Nintendo Switch met oledscherm aan


Lees meer over:
oledNintendo SwitchTech

Aanbevolen artikelen