De GGD GHOR heeft zijn achterstand in het doorgeven van vaccinatiedata aan de RIVM weggewerkt, meldt de koepelorganisatie dinsdag. Alle reeds ingeënte Nederlanders moeten vanaf nu via de CoronaCheck-app en de website van het RIVM kunnen zien dat zij gevaccineerd zijn.

De gegevens zijn nodig om een vaccinatiebewijs te kunnen aanvragen. Dat is nodig om bijvoorbeeld een evenement te bezoeken of een reis naar het buitenland te maken.

Eerder deze maand bleek dat een miljoen gezette prikken nog niet in de centrale administratie van het RIVM stonden. "Met man en macht is vorige week, samen met het RIVM, gewerkt aan het herstel van de achterstand en vanaf vandaag zijn de hersteloperaties voltooid", schrijft de GGD GHOR.

Alle vaccinatiedata zouden inmiddels verwerkt moeten zijn, met uitzondering van burgers die geen toestemming hebben gegeven om hun gegevens te delen met het RIVM. Hun gegevens worden wel weergegeven in de CoronaCheck-app, maar niet op de website van het RIVM.

Hoewel de achterstand is ingehaald, kunnen er nog wel andere problemen voorkomen. Volgens de GGD GHOR kan het nog zo zijn dat sommige mensen onjuiste geboorte- of vaccinatiedata zien. Zij worden vanaf 1 juli doorverwezen naar een speciaal telefonisch loket om hun gegevens te laten aanpassen.