Virgin Galactic mag in de toekomst commerciële vluchten naar de ruimte maken. Het ruimtevaartbedrijf heeft daar vrijdag toestemming voor gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Virgin Galactic is de ruimtevaarttak van het bedrijf Virgin Group van miljardair Richard Branson. Het bedrijf werkt er al jaren aan om toeristen naar de ruimte te kunnen brengen.

Het ruimtevaartbedrijf heeft hier nu toestemming voor gekregen. Een succesvolle testvlucht met de VSS Unity in mei overtuigde de Amerikaanse toezichthouder om een vergunning voor commerciële ruimtevaart af te geven.

Bij de test in mei werd een ruimtevliegtuig, bemand door twee piloten, met succes gelanceerd vanuit Spaceport America in New Mexico. Virgin Galactic wil nog drie testvluchten uitvoeren. Deze zomer wil het bedrijf een testvlucht uitvoeren met volledige bemanning.

Het bedrijf verkoopt al tickets voor ruimtevluchten. Beoogde ruimtetoeristen moeten eerst een aanbetaling doen van 1000 dollar (837 euro). Kopers kunnen het geld terugkrijgen als ze zich bedenken. Weten ze zeker dat ze naar de ruimte willen, dan kost de echte ticket 250.000 dollar (209.000 euro).

Vliegende Boeing lanceert raket met eerste Nederlandse satelliet
38
Vliegende Boeing lanceert raket met eerste Nederlandse satelliet