Bij een onderzoek naar online gokken en witwassen is voor ruim 100 miljoen euro beslag gelegd op onder meer kunst, huizen, bankrekeningen, sieraden, auto's, boten en beleggingen. Zes personen zijn opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Het gaat om vijf mannen van 66, 56, 52, 51, 51 jaar oud en een 45-jarige vrouw. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet op de kansspelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De FIOD doorzocht samen met het Functioneel Parket van het OM twee huizen en een bedrijfspand in Nederland. Ook zijn er doorzoekingen geweest in België, Luxemburg, Zweden, Malta, Oostenrijk, Zwitserland en op Curaçao.

De verdachten zouden met het illegaal aanbieden van online casinokansspelen op de Nederlandse markt ruim 250 miljoen euro hebben verdiend en dit geld hebben witgewassen.

Volgens de Nederlandse wetgeving is het niet toegestaan om online kansspelen aan te bieden. De verdachten zouden daarom via een buitenlandse structuur hebben gewerkt om buiten het gezichtsveld van de Nederlandse overheid te blijven.