YouTube maakt het moeilijker voor mensen om oude verborgen video's terug te zoeken en te bekijken. Alle verborgen content die voor 2017 is gepubliceerd, wordt volgende maand automatisch op privé gezet, meldt het videoplatform.

Verborgen video's die voor 2017 zijn geplaatst, zijn op dit moment nog te bekijken wanneer iemand een directe link heeft. Door de update is dit niet langer mogelijk en kunnen de filmpjes alleen nog bekeken worden door degene die de beelden op YouTube heeft gezet.

Het platform heeft in 2017 al een beveiligingsupdate uitgevoerd waardoor links van verborgen video's die na dat jaar zijn gepubliceerd moeilijker te achterhalen zijn. Nu komt er ook een oplossing voor filmpjes van voor die tijd.

Makers die niet willen dat hun video's privé worden gemaakt, kunnen bezwaar maken. Zij dienen daarvoor een speciaal formulier in te vullen. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun verborgen video's publiek te maken of de video's opnieuw te uploaden en vervolgens weer op privé te zetten.