Sony biedt Cyberpunk 2077 weer aan in de online shop voor de PlayStation, meldt het bedrijf maandag op Twitter. Het spel werd eerder van de markt gehaald na een klachtenregen van gamers.

De Poolse gamestudio CD Projekt promootte Cyberpunk 2077 hevig in de aanloop naar zijn release in december. Het moest als een van de geavanceerdste rollenspellen een groot kassucces worden. Maar al snel werd duidelijk dat de game telkens haperde. Daarop volgde een verbanning uit de PlayStation Store.

Sony kondigde vorige week aan het spel weer te gaan aanbieden. De makers voerden daarom vorige week een grote software-update door. Naast oplossingen voor specifieke fouten, zou de game nu ook stabieler moeten zijn. Het spel zou door de update minder vaak moeten vastlopen.

Toch zijn de problemen nog niet voor iedereen opgelost. "PlayStation 4-gebruikers kunnen nog prestatieproblemen ondervinden. We werken eraan om de stabiliteit op alle consoles te verbeteren. De game biedt nu de beste ervaring op de PlayStation 4 Pro en de PlayStation 5", aldus de makers op Twitter.