Techbedrijf Apple heeft enkele jaren geleden plannen gehad om klinieken te openen in de Verenigde Staten, schrijft The Wall Street Journal (WSJ) woensdag op basis van ingewijden.

Apple zou testklinieken hebben opgezet, waar werknemers werden verzorgd. De patiënten van de testklinieken zouden onder meer met de Apple Watch, die hartslagsensoren bevat, in de gaten gehouden moeten worden.

Volgens WSJ zijn er binnen Apple vragen gesteld door werknemers over de kwaliteit van de gezondheidsgegevens uit de testklinieken en het gebruik van de gegevens voor productontwikkeling. De gegevens zouden niet volledig betrouwbaar zijn.

Uiteindelijk is Apple volgens de krant van het plan afgestapt en heeft het bedrijf zich gericht op de verkoop van meer smartwatches.

Apple ontkent de plannen echter tegenover WSJ en zegt dat de berichtgeving is gebaseerd op incomplete en verouderde informatie.

Een woordvoerder zegt dat het bedrijf nog in de kinderschoenen staat wat gezondheidszorg betreft. Hij laat weten dat de gegevens die door de apparaten van Apple zijn verzameld de zorg kunnen verbeteren en nieuw onderzoek mogelijk maken.