Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mark Zuckerberg

Facebook lijkt te werken aan smartwatch met twee camera's

Facebook zou van plan zijn om volgend jaar een smartwatch op de markt te brengen, meldt The Verge. Het horloge moet twee camera's krijgen.
Door NU.nl

Volgens de techwebsite krijgt de smartwatch een camera aan de voor- en achterkant. De camera aan de achterkant zou een resolutie van 1080 pixels hebben en is bedoeld om foto's en video's te maken. De camera aan de voorkant is geschikt om te videobellen.

De beelden kunnen vervolgens op Facebook en Instagram gedeeld worden. Het horloge zou zelf verbinding kunnen maken met het netwerk. De smartwatch hoeft daarvoor niet aan een smartphone gekoppeld te zijn. Ook zou het horloge een hartslagmeter krijgen.

De eerste Facebook-smartwatch moet in de zomer van volgend jaar op de markt komen. Hoewel het bedrijf niet meteen hoge verkoopcijfers verwacht, werkt het wel al aan tweede en derde generaties smartwatches.

Volgens The Verge maakt het horloge onderdeel uit van een plan van Facebook-baas Mark Zuckerberg om elektronica te maken voor consumenten die Apple en Google omzeilen.


Lees meer over:

FacebookSmartwatchesTech

Aanbevolen artikelen