Sony heeft nieuwe draadloze oordoppen met actieve ruisonderdrukking aangekondigd. Ze gaan acht uur mee op een acculading en zijn zweet- en waterbestendig. De WF-1000XM4-oordoppen gaan 280 euro kosten.

De draadloze oordoppen volgen de in 2019 verschenen WF-1000XM3 op. Voor de nieuwe dopjes heeft Sony het ontwerp aangepast, waardoor ze 10 procent kleiner zijn dan hun voorganger. Ook zijn de pasvorm en de werking van de ruisonderdrukking volgens het bedrijf verbeterd.

Met de WF-1000XM4 kunnen mensen tot acht uur op een volle lading luisteren, met noisecancelling ingeschakeld. In het meegeleverde doosje kunnen de oordoppen twee keer helemaal opgeladen worden. Door ze vijf minuten op te laden, gaan de oordopjes weer een uur mee.

Sony heeft ook een veelgehoorde klacht van de WF-1000XM3 opgelost. Zo zijn deze oordoppen wel zweet- en waterbestendig, in tegenstelling tot hun voorganger. Ook zou bellen beter moeten werken, dankzij veranderingen in de microfoons. Die pikken alleen het geluid van de gebruiker op en filteren ruis en lawaai op de achtergrond. Overigens zijn de oordoppen voorzien van een modus waarmee wind automatisch wordt gefilterd.

De WF-1000XM4 heeft verder een Speak-to-Chat-functie. Daarmee gaat de muziek op pauze als de drager begint met praten. De dopjes reageren alleen op het stemgeluid van de gebruiker, meldt Sony. Na het laatste spraaksignaal wordt de muziek weer gestart. Ook de Quick Attention-modus is op de doppen aanwezig. Door de handpalm over de oordoppen te leggen, wordt de ruisonderdrukking tijdelijk uitgeschakeld.

De oordoppen van Sony zijn later deze maand te koop in het zwart en zilver.