Mensen die tijdens het Eurovisie Songfestival tevergeefs geprobeerd hebben om per sms hun stem uit te brengen, krijgen hun geld terug, meldt T-Mobile donderdag.

Honderden mensen kregen na de finale van het Songfestival een bericht dat hun stem niet was meegeteld omdat deze te laat binnen was, terwijl zij wel op tijd hadden gestemd. Volgens de European Broadcasting Union (EBU), de koepel die het Songfestival organiseert, lag het probleem bij de Nederlandse tak van T-Mobile.

T-Mobile weet nog altijd niet wat de oorzaak is. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan, zegt een woordvoerder. Omdat het bedrijf daar niet langer op wil wachten, is besloten om het geld terug te storten van alle te laat uitgebracht stemmen. Het telecombedrijf wil niet zeggen hoeveel mensen precies hun geld terugkrijgen.

De EBU liet eerder al weten de Nederlandse stemproblemen te betreuren, maar zei ook dat de uitslag desondanks geldig is. Alle stemmen die wel zijn binnengekomen waren gecontroleerd. Een eventuele wijziging in de Nederlandse publiekspunten zou bovendien geen andere winnaar hebben opgeleverd, aldus de EBU.