Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Whatsapp

WhatsApp ziet af van maatregel bij het weigeren van nieuwe voorwaarden

Gebruikers die niet akkoord zijn gegaan met de nieuwe gebruikersvoorwaarden van WhatsApp blijven toegang behouden tot hun account, schrijft The Verge vrijdag. Moederbedrijf Facebook blaast de maatregel af na "gesprekken met autoriteiten en deskundigen".
Door NU.nl

Een woordvoerder van WhatsApp zegt tegen The Verge dat het platform "de functionaliteit van de app niet wil beperken voor gebruikers die de nieuwe voorwaarden nog niet hebben geaccepteerd".

Wel blijft de dienst gebruikers eraan herinneren dat zij WhatsApp nog niet hebben geüpdatet. Volgens de berichtendienst is de meerderheid van de gebruikers akkoord gegaan met de voorwaarden.

De nieuwe gebruikersvoorwaarden zijn op 15 mei ingegaan. Door de aanpassing wordt gebruikersinformatie voortaan gedeeld met moederbedrijf Facebook. Gebruikers die niet akkoord gingen, zouden de toegang tot hun WhatsApp-account verliezen.

De voorwaarden gelden overigens niet voor de Europese Unie, doordat WhatsApp hier geen gebruikersinformatie met Facebook mag delen vanwege de Europese privacyverordening AVG. In Nederland zijn de nieuwe gebruikersvoorwaarden dus niet aan de orde.


Lees meer over:
WhatsAppTech

Aanbevolen artikelen