Nintendo zou in september of oktober een nieuw model van zijn Switch-gameconsole uitbrengen. Dat meldt Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen die betrokken zouden zijn bij de productie.

Volgens het persbureau wordt de nieuwe spelcomputer vermoedelijk aangekondigd voordat de grote gamebeurs E3 op 12 juni van start gaat. Dit zou ontwikkelaars de kans geven om nieuwe Switch-games te laten zien op het wereldwijde evenement, dat dit jaar online plaatsvindt vanwege het coronavirus.

Eerder meldde Bloomberg al dat het nieuwe model een groter scherm krijgt. Volgens ingewijden zou het gaan om een oledscherm van Samsung. Ook zou de console een krachtigere chip krijgen.

Het is nog niet bekend hoeveel de spelcomputer gaat kosten. Vermoedelijk wordt de console duurder dan zijn voorganger, die op dit moment in Nederland voor 329 euro wordt verkocht. Uiteindelijk zou het huidige model na verloop van tijd uit de winkels verdwijnen.

Het gerucht dat Nintendo een verbeterde versie van zijn Switch gaat uitbrengen, doet al langer de ronde. Nintendo meldde in februari echter dat het voorlopig geen plannen heeft om een nieuwe console uit te brengen, omdat het huidige model van de Switch nog erg goed verkocht wordt. Ook nu wilde het bedrijf tegenover Bloomberg niet reageren.