De remakes van de Nintendo DS-games Pokémon Diamond en Pokémon Pearl verschijnen op 19 november voor de Nintendo Switch, zo heeft The Pokémon Company woensdag bekendgemaakt. Het volledig nieuwe spel Pokémon Legends: Arceus volgt op 28 januari voor dezelfde console.

Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn remakes van de originele spellen Diamond en Pearl, die in 2006 werden uitgebracht door ontwikkelaar Game Freak voor de Nintendo DS. De games worden nu opnieuw gemaakt om het 25-jarig jubileum van de franchise te vieren.

De twee games spelen zich af in de Sinnoh-regio, dat gebaseerd is op het Japanse eiland Hokkaido. Het is een typisch Pokémon-avontuur, waarbij de speler zijn reis begint door uit drie Pokémon een starter te kiezen en vervolgens gymleaders te verslaan.

Pokémon Legends: Arceus is een volledige nieuwe game en speelt zich af in de historische versie van de Sinnoh-regio. In die tijd was het gebied nog een wildernis. Op videobeelden is te zien dat de nadruk ligt op gameplay in een open wereld. Daarin kun je vechten en Pokémon vangen.