Het Amerikaanse softwarebedrijf Valve zou werken aan een eigen gameconsole. Het apparaat gaat lijken op de Nintendo Switch, meldt technologiewebsite Ars Technica.

Volgens de website zou de console een aanraakgevoelig scherm krijgen. Aan beiden kanten daarvan moeten controllers komen. Anders dan bij de Nintendo Switch zouden deze controllers permanent vastzitten aan de console.

De spelcomputer kan volgens Ars Technica worden aangesloten op een extern scherm. Of de console hiervoor net als de Nintendo Switch een zogenoemd dockingstation krijgt, is onduidelijk. Wel zou het apparaat uitgerust worden met een USB-C-aansluiting.

De console zou al enige tijd in ontwikkeling zijn, maar vooralsnog zijn er niet meer details bekend. Het is nog onbekend hoe het apparaat gaat heten, wanneer het wordt uitgebracht en hoeveel het zal kosten.

Valve-baas Gabe Newell zei eerder deze maand aan iets bijzonders te werken, maar daar tot het einde van het jaar geen onthullingen over te kunnen doen. Normaal gesproken houdt Valve zich bezig met gameplatform Steam en het ontwikkelen van games.