Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
popcorn film

Stichting BREIN haalt aanbieder van duizenden illegale films en series offline

De Nederlandse auteursrechtenwaakhond Stichting BREIN heeft de website Discoverthisplace offline gehaald. De betrokkenen troffen een schikking voor 20.000 euro.
Door NU.nl

Via de website kregen bezoekers toegang tot tienduizenden films, series, muziek(albums), e-books, stripboeken en tijdschriften. Stichting BREIN achterhaalde de beheerder en twee uploaders van de site. De drie hadden samen rond de 3.800 audiovisuele bestanden, 3.300 muziekbestanden en 24.000 literaire bestanden geüpload, waarvoor zij geen rechten bezaten.

Het forum had een streng toelatingsbeleid, waarmee de beheerder volgens BREIN onder de rader probeerde te blijven. De website telde enkele honderden actieve leden. Degenen met een vipstatus kregen tegen betaling van 5 euro per kwartaal toegang tot de nieuwste bestanden.

BREIN stapte in februari naar de rechter om de beheerder van Discoverthisplace onder druk te zetten de site offline te halen. Nadat de deurwaarder erbij werd betrokken, ging de site direct op zwart. De betrokkenen hebben toegezegd te stoppen met hun illegale praktijken.


Lees meer over:

Stichting BREINTech

Aanbevolen artikelen