Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Koptelefoon

Spotify heeft 356 miljoen gebruikers, van wie 158 miljoen betalen

Maandelijks luisteren 356 miljoen mensen naar muziek of podcasts op Spotify, maakt het Zweedse bedrijf woensdag bekend in zijn kwartaalcijfers (pdf). Van die 356 miljoen mensen betalen er 158 miljoen voor de dienst. Dat zijn er drie miljoen meer dan vorig kwartaal.
Door NU.nl

Het totale aantal luisteraars groeide het afgelopen kwartaal met elf miljoen, 24 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2020 had Spotify 286 miljoen luisteraars.

Het aantal betalende gebruikers kwam gunstiger uit dan analisten vooraf hadden voorspeld. Vergeleken met een jaar geleden heeft Spotify nu 21 procent meer Premium-gebruikers.

De groei van Spotify zet daarmee door. Vorig kwartaal zei het bedrijf nog dat de pandemie weinig invloed had gehad op de groei van het aantal abonnees. "Mogelijk heeft het zelfs positief bijgedragen aan het trekken van nieuwe abonnees", zei Spotify toen. Ook dit keer zegt het bedrijf een deel van de groei hieraan te danken.

Het aantal maandelijkse gebruikers nam vooral toe in de Verenigde Staten, Rusland, Mexico en India. In Europa bleef het aantal luisteraars iets achter op de voorspelling van Spotify.

De omzet van Spotify kwam in het afgelopen kwartaal neer op 2,1 miljard euro, 16 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.


Lees meer over:

SpotifyTech

Aanbevolen artikelen