Het internet in Myanmar wordt nog verder aan banden gelegd. Het leger van het land dwingt telecombedrijven te stoppen met het aanbieden van draadloze internetverbindingen, meldt persbureau Reuters vrijdag.

Eerder was het mobiel internet al platgelegd. Waarom nu ook alle andere draadloze internetverbindingen verboden worden, heeft de militaire regering niet toegelicht. Vermoedelijk komt het doordat er nog altijd beelden van protesten worden gedeeld op sociale media.

Sinds de staatsgreep van 1 februari worden in het land dagelijks protesten gehouden. Inwoners eisen de terugkeer van de democratie, maar hun betogingen worden met veel geweld de kop ingedrukt. Volgens een Myanmarese mensenrechtenorganisatie die de protesten in de gaten houdt, zijn minstens 530 mensen gedood bij protestacties.

Het gewelddadige optreden van het leger heeft geleid tot internationale kritiek en sancties. Zo maakten de Verenigde Staten woensdag bekend dat niet-essentieel diplomatiek personeel wordt teruggehaald uit het Aziatische land.

Facebook verbood het Myanmarese leger al eerder Facebook en Instagram te gebruiken. Bovendien werden pagina's van de Myanmarese staatsomroep MRTV verwijderd. Ook YouTube haalde vijf videokanalen offline die werden beheerd door militairen van het Myanmarese leger.