Bilal Wahib en Oussama Ahammoud zijn voor de rest van hun leven niet meer welkom op Instagram, laat het bedrijf donderdag aan NU.nl weten. De twee acteurs kwamen in opspraak nadat een minderjarige jongen in een Instagram-livestream onder druk werd gezet om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Ahammoud zond de livestream van het incident dinsdagavond uit. Wahib, die te gast was, daagde de minderjarige jongen uit om in ruil voor geld zijn geslachtsdeel te laten zien.

"Hij is minderjarig hè", waarschuwde Ahammoud nog, maar Wahib ging daar niet op in. Uiteindelijk deed de jongen wat Wahib van hem vroeg.

De 22-jarige acteur werd vervolgens aangehouden op verdenking van het maken of verspreiden van kinderporno. Ahammoud wordt voor zover bekend alleen gezien als getuige.

Instagram maakt geen onderscheid in de verantwoordelijkheid: vanwege het incident zijn de accounts van zowel Wahib als Ahammoud geschorst. Ook staat het bedrijf het niet toe dat zij een nieuw profiel aanmaken. De twee acteurs kunnen daar geen bezwaar tegen aantekenen.

Nathan Moszkowicz, de manager van beide acteurs, is sinds het incident niet bereikbaar voor NU.nl. Wahib heeft woensdag via zijn advocaat aan RTL Boulevard laten weten "ontzettend veel spijt" van zijn actie te hebben.