Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste tweet ooit levert bijna 2,5 miljoen euro op bij veiling

De allereerste tweet ooit, geplaatst door Twitter-oprichter Jack Dorsey, heeft maandag bij een veiling 2,9 miljoen dollar (bijna 2,5 miljoen euro) opgeleverd. Dorsey verkocht het eerste bericht dat ooit op het sociale medium werd geplaatst als een zogenoemd NFT, een digitaal object dat voorzien is van een echtheidscertificaat en een handtekening.
Door ANP/NU.nl

Het bericht met de tekst "just setting up my twttr" werd geplaatst op 21 maart 2006. Dorsey wil de opbrengst van het bericht schenken aan mensen in Afrika die door het coronavirus getroffen zijn.

De tweet van Dorsey werd gekocht door Sina Estavi, de topman van het blockchainbedrijf Bridge Oracle. Hij betaalde voor het bericht in de digitale munteenheid ether en zegt "dankbaar" te zijn voor de mogelijkheid om de tweet te kopen. Het bericht blijft overigens gewoon zichtbaar voor iedereen op Twitter.

NFT staat voor non-fungible token, een voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. Een kunstwerk is bijvoorbeeld ook niet uitwisselbaar, maar een goudstaaf of een aandeel wel.

De markt voor dergelijke digitale zaken is dit jaar plotseling geëxplodeerd. Ze worden via de blockchain van een handtekening voorzien. Liefhebbers vergelijken de NFT's met voetbalplaatjes, waarbij verzamelaars erop gokken dat de plaatjes in de toekomst meer waard worden.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.
Lees meer over:
TwitterJack DorseyTech

Aanbevolen artikelen