Sony heeft donderdag meer details bekendgemaakt over het nieuwe virtualrealitysysteem van de PlayStation. Het bedrijf onthult in een blog hoe de verbeterde controllers eruit komen te zien.

Sony maakte vorige maand bekend aan een nieuwe PlayStation VR-bril voor de PlayStation 5 te werken. De nieuwe headset werkt met één kabel en krijgt een verbeterde controller.

Op foto's is te zien dat de controllers een opvallende, ronde vorm hebben. "Daardoor kun je de controller op een natuurlijke wijze vasthouden terwijl je met een grote mate van vrijheid speelt. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot het bewegen van de handen, waardoor ontwikkelaars unieke gameplay-ervaringen kunnen creëren", schrijft Sony.

Net als bij de DualSense-controller van de PlayStation 5, krijgt de VR-controller onder meer haptische feedback (realistische trillingen) en adaptieve triggers (knoppen die tegendruk kunnen geven).

Ook kan de controllers vingers detecteren zonder dat het nodig is om daadwerkelijk op een knop te drukken. Hierdoor kun je tijdens het gamen natuurlijkere gebaren met je handen maken, aldus Sony.

Het bedrijf zegt het product uitvoerig te hebben getest onder personen met grote en kleine handen. Volgens Sony moet de nieuwe controller gebruikers "een sterker gevoel van diepgang geven in VR-ervaringen".