Rusland dreigt Twitter te blokkeren als het sociale medium niet binnen een maand bepaalde content verwijderd, meldt het Russische persbureau TASS dinsdag.

Russische Twitter-gebruikers kampen sinds vorige week met langere laadtijden door maatregelen van de overheid. De snelheid wordt bewust verlaagd, omdat de berichtendienst volgens de regering zou hebben geweigerd illegale content te verwijderen.

Een woordvoerder van Twitter ontkende dat en zei zich zorgen te maken over de impact van de maatregelen van de overheid op de vrijheid van meningsuiting in het land.

"Twitter reageert niet op onze verzoeken zoals ze dat zouden moeten doen. Als deze situatie aanhoudt, wordt Twitter binnen een maand zonder gerechtelijk bevel geblokkeerd", zei Vadim Subbotin, plaatsvervangend hoofd van de internetwaakhond Roskomnadzor.

De toezichthouder maakte eerder deze maand al duidelijk dat Twitter boetes riskeert omdat het sinds 2017 zou hebben nagelaten duizenden berichten te verwijderen met informatie over zelfdoding, kinderporno en drugs.