OPPO heeft donderdag tijdens een online evenement zijn nieuwe toptelefoon gepresenteerd. De Find X3 Pro 5G heeft een microlens waarmee je tot zestig keer kan inzoomen op onderwerpen die dicht bij de lens komen. Dat levert een microscopisch beeld op.

De OPPO Find X3 Pro heeft in totaal vier camera's op de achterkant. De standaard- en groothoeklens kunnen foto's maken van 50 megapixels. Ook kunnen ze volgens OPPO een miljard kleuren vastleggen, die op het scherm te zien zijn. Verder is er nog een telelens (13 megapixels) waarmee je tot vijf keer hybride kunt zoomen. Daarmee wordt software gebruikt om de beeldkwaliteit van de lens te verbeteren.

De telefoon heeft een 6,7 inch-scherm dat een miljard kleuren kan tonen, ook de camera's kunnen zoveel verschillende kleuren vastleggen, wat volgens OPPO meer natuurlijke kleuren moet opleveren. Het scherm heeft daarnaast een beeldververssnelheid van 120Hz, waarmee scrollen en gamen zonder haperingen gebeurt.

Verder heeft de telefoon ondersteuning voor het 5G-netwerk en is hij voorzien van een snelle Snapdragon 888-processor. Ook heeft de telefoon een 4.500 mAh-accu die draadloos kan worden opgeladen.

De Find X3 Pro 5G komt beschikbaar in de kleuren zwart en blauw. Het toestel is vanaf 22 maart te koop. Het toestel heeft 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslag en kost 1.149 euro.